Zie ook de witte van dit domein en weet dan dat je te maken hebt met een bodega die zijn eigen koers vaart en zich heeft ontfermd over 'druiven met een afstand tot wijnmarkt.' Voor hun blanco gebruiken ze de tardana en voor rood de bobal, ook bepaald geen druif uit de Champions League. Niet al te lang geleden werd deze slechts ingezet om wat goedkoop volume aan 'ander rood' toe te voegen. Als ie bofte mocht ie solo, als budgetrosé.
Maar kijk aan, de importeur van dienst was eens neergestreken in een tapasbar in het nabijgelegen Valencia, kreeg daar als 'open wijn' deze ingeschonken en genoot van het zonnige en zondige rodnborstige donkere fruit, het vlezige, aardse, onbekommerde, oorspronkelijke, het boertige.
'Op amfora opgevoed, señor' vervolgde de tapasman annex wijnschenker. En nog eens bijvullend schonk hij hem ook een inkijkje in zijn boekje met geheime adres: 'Kijk, de bodega is hier niet ver vandaan.'