Zo fijn, van die boeren die zonder enige vorm van pretentie het allerbeste maken.
Neem zo'n heldere, loepzuivere verdicchio van Fabio Marchionni. Volgens Vinoblesse, de ontdekkers van dit lekkers, maakt hij zijn wijn 'volgens de Duitse school': klare wijn zonder rafelrandjes, op rvs opgevoed. Also, stimmt und dass gefällt uns. En dat te bedenken dat voor Fabio wijn meer was voor iets erbij naast het graan, de aardbeien en alle andere dingen die een boer zoal verbouwt.
Inmiddels heeft ie aan zijn repuatie gebouwd en geniet ie wereldfaam met 5 keer 3-sterren in Gambero Rosso en 'Italy's best buy of all time' volgens Decanter, dat fijne wijnblaadje aan de andere kant van de plas. Voor de verandering eens niet uit warme Jesi, je weet wel van die kneuterige amfoorflessen, maar uit het koelere hooggelegen Matelica.
Warme citroen, zachte verveine, vrolijke veldbloemen, een gemberpepertje, een perzikpartje, kwinkelerende zuren dit jaar, opwekkend en een knisperend ziltig-bittertje na.
Fabelhaft!