Can Bas

Muscat de Gra Petit 'D'Origen' P5 2021
Geproefd op 22 mei 2023

Can Bas schuwt de spannende uitstapjes niet. Zie hun sauvignon blanc (atypisch voor de streek), xarel-lo (atypisch voor stille wijn) en nu muscat blanc à petit grains (onalledaags als droge wijn). Ofwel, muscat de gra petit in het Catalaans.

Evenals de xarel-lo een single vineyard microvinificacion tevens een limited edition: flesnummer 2325 uit een oplage van 4055. Kent een opvoeding deels op eiken, deels op roestvrij staal. Biedt lichtvoetig vermaak.

Een lichte bedruivigheid, mild gestemde stemgember, spatje ananas, wat aanleunende rozijn, een bewijs van anijs, roze grapefruitbitters en stipte zuren om de boel links en rechts op hun plek te zetten.

Sommeliers zouden er zomaar eens van kunnen dromen om 'm in te zetten in een wijnarrangement bij een gerecht waarin de kok van dienst een Aziatisch uitstapje heeft gemaakt.

wine-score-star
Wit
- Penedès - Spanje
Producent: Can Bas muscat blanc à petit grains >
14%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 19.95
wine-score-star
Wit
- Penedès - Spanje
Producent: Can Bas
muscat blanc à petit grains >
14%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.