Bott Frigyes

Riesling 2020
Geproefd op 30 maart 2023

Het jaar 2020 gaat bij de familie Bott de geschiedenis is als het jaar van de familie-uitbreiding. Lees daar meer over bij de Bott Frigyes Zsigmond. 

Deze biologisch-gecertificeerde, biodynamisch geproduceerde en als natuurwijn bestempelde ongefilterde witte wijn wordt gemaakt van rizling rynsky. Riesling van Rijn. Geen familie van Rembrandt, maar we hebben het dan wel over de échte riesling. En niet de in het Oostblok zo populaire olaszrizling of welschriesling. 

De wijnmaker kiest er toch voor om zijn riesling boers op te voeden. Dat levert een tikje oxidatieve stijl op. Geen doodgewone opzuipriesling dus, hoewel ze daar in Slowakije misschien anders over denken. Doet mij ergens een beetje denken aan sherry. Wordt door AndereWijn prachtig omschreven met "zuurkoolzuren" en "gekneusde goudrenetten". Bruine plekjes geen bezwaar.  

wine-score-star
Wit
- Nitra - Slowakije
Producent: Bott Frigyes riesling >
13,5%
medium
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 25.00
wine-score-star
Wit
- Nitra - Slowakije
Producent: Bott Frigyes
riesling >
13,5%
medium
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 25.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.