De waarschuwing voor dit jaar luidt: 'Vermijd de wijnen die laat geplukt zijn dan krijg je vergiste confiture in je glas.'
Maar wie zijn druiven niet 'aan de kook' liet komen, kon prachtig, geconcentreerd en diepgaand rood maken. Ziehier natuurvorser Giboulot (sinds 1985 hangt hij de biologisch dynamische beginselen aan; het maakt hem tot een van de pioniers op dit vlak in Bourgogne) en lees voor meer over zijn samengaan met de elementen bij zijn wit.
Dan Sous le Mont. 11,5 procent slechts. Ondanks zijn lage alcoholpercentage zoekt deze het kwalitatief hogerop. Tot ons gekomen via 15-40 jaar oude stokken. Handgeplukte en ontsteelde druiven tot wijn aangezet via de techniek van open fermentatie. Drie weken op cuves (geen enzymen), een jaartje op eiken, puur natuur. Licht bessig, kleine pruim, fijnbesnaarde kers, een terugleunende paddenstoel, een schuchtere truffel, toetsje noten en een afdronk biedend die alleen maar bergopwaarts lijkt te gaan.