Château Thieuley

Sauvignon-Sémillon 2023
Geproefd op 11 juni 2024

Er bestaat witte bordeaux van louter sauvignon, maar gewoonlijk krijgt hij hier gezelschap van de sémillon. Een behalve bij bordeauxkenners en de enkeling die weet van die langlevende Australische semillons (daar zonder accent) van de Huntervalley volstrekt onbekende druif.

En voorzover niet onbekend, dan onbetaalbaar: de fine fleur van Bordeaux past niet in ieders huishoudbegroting. En ze zijn nog zeldzaam ook, die grote zoete witte wijnen van Sauternes en de droge witte wijnen van de Graves.

Wij blij dat ze hier op Château Thieuley ons voor een vriendenprijs kunnen laten proeven hoe fijn die combinatie is van de lentefrisse sauvignon met de zachte, rijke smaken van sémillon.

En de bijen zijn ook blij: ze werken hier niet alleen duurzaam en volgens Terra-Vitis, maar een officieel oormerk op het etiket meldt dat ze ook bijvriendelijk zijn.

wine-score-star
Wit
- Bordeaux - Frankrijk
Producent: Château Thieuley sauvignon blanc >sémillon >
12,5%
medium
Duurzaam
Terra Vitis
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Colaris € 12.75
wine-score-star
Wit
- Bordeaux - Frankrijk
Producent: Château Thieuley
sauvignon blanc >sémillon >
12,5%
medium
Duurzaam
Terra Vitis
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Colaris € 12.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.