Carmenère, afkomstig van één wijngaard. Meer dan tachtig jaar oude stokken. Gemaakt door Sebastián Labbé, de superpremium wijnmaker van dienst op Santa Rita. Heeft een Meisterstück afgeleverd.
Kloeke, donkerhuidige, in suèdeleer gebonden carmenère. Gitzwarte koffie. Bramen uit het donkere bramenbos. Opgewonden kersenzuren. Callebaut-cacao. Schuurpapiertannines van de kwaliteit extra fijn. Oprecht, compact en toch transparant en doordrinkbaar. Was het een Franse wijn geweest dan hadden ze 'm in de categorie Grand Vin geplaatst.
Goed tweeënhalf jaar later nog eens uitvoerig herproefd. Nog steeds een groot feest. De tannines zijn iets zachter, maar nog steeds lenig en piepjong. Geldt voor de hele wijn.
Dit is zo'n wijn waarvoor het verstandige advies is: koop een kist of wat, en proef zo om het jaar een fles. Nee, dat is geen zondige luxe. Dat is leerzaam. En lekker.