Bodega DiamAndes

Malbec 2018
Geproefd op 4 oktober 2024

Druif malbec kwam uit Zuidwest-Frankrijk naar Argentinië en bleek zich daar zeer thuis te voelen. Zo zelfs dat er nu in Argentinië meer dan zes keer zoveel wijngaarden beplant zijn met malbec als in Frankrijk, en meer dan waar ook ter wereld. Argentinië is Malbecland.

Deze malbec boft helemaal. In handen van de Belgische familie Bonnie, eigenaren van Château Malartic Lagravière, grand cru classé in Pessac-Léognan, Bordeaux. Oftewel z’n land van herkomst, Zuidwest-Frankrijk.

In Bordeaux maken de Bonnies onder de bezielende leiding van consultant Eric Boissenot rijk, gevuld, weldadig en contemporain rood. En gezien het succes daarvan zagen ze geen enkele aanleiding om dat format niet ook in Uco uit te rollen. Op een perceel overigens dat al eerder in kaart was gebracht en afgestempeld door nota bene nog zo’n grote consiglieri in wijnland, Michel Rolland.

Resultaat? Krachtige, goedgespierde malbec. Echt Argentijns. Maar anders dan de meeste van z’n soortgenootjes. Want z’n Franse opvoeding is ook duidelijk aanwezig. En dan hebben we het niet over eikenhouten vaten. Er is verfijning onder de krachtige smaken. Onder de kracht is er lichtvoetige lenigheid, zijn de geuren en smaken mooi helder, gelaagd en subtiel.

Très bon, Bonnie!

wine-score-star
Rood
- Valle de Uco - Argentinië
Producent: Bodega DiamAndes malbec >
14,5%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Schuttelaar Wijnen € 19.95
wine-score-star
Rood
- Valle de Uco - Argentinië
Producent: Bodega DiamAndes
malbec >
14,5%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Schuttelaar Wijnen € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.