Ferdinando Principiano

Nebbiolo 2022
Geproefd op 15 september 2024

Bij Principiano’s barbera schreven we ‘waarom zou je barolo drinken als er zo’n barbera is?’ Nou, omdat Principiano ook barolo maakt. Plus deze weergaloos heerlijke nebbiolo van een rangorde lager. Niet uit wijngaarden die zich barolo of barbaresco mogen noemen, wel Piemonte, wel barolo- en barbarescodruif nebbiolo.

Die geheimzinnige druif waarvan de wijnen worden vergeleken met bourgogne, maar die ook ongenadig hard kunnen zijn. Die kunnen geuren naar rozen, en naar teer.

En naar beide. Zoals hier. Verfijnd en verleidelijk als de beste bourgogne, en net als bourgogne tegelijk ook aards. Wijn die verfijnd is grootgebracht, maar waarin je ook de wijngaard, de bodem, het terroir proeft.

Die ook buiten grootheden barolo en barbaresco grote wijn kan geven. En voor een kleinere prijs. Deze buur van barolo biedt onder handen van Ferdinando Principiano meer hoffelijke verfijning dan menig ‘echte’ barolo. Zeer sjiek rood voor een vriendenprijs, met de veelgeprezen rozengeur en een onvervaard gemoed.

 

wine-score-star
Rood
- Langhe - Italië
Producent: Ferdinando Principiano nebbiolo >
13,5%
medium
Duurzaam
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 20.65
wine-score-star
Rood
- Langhe - Italië
Producent: Ferdinando Principiano
nebbiolo >
13,5%
medium
Duurzaam
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 20.65
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.