Bouchard Père et Fils

Beaune du Château Premier Cru Pinot Noir 2019
Geproefd op 23 oktober 2023

Naar Bourgognebegrippen een ongekend grote producent: 130 hectare wijngaarden in bezit, stukje voor stukje verzameld vanaf 1731 toen Bouchard zich vestigde. Daarmee is het ook een van de oudste wijnhuizen in de regio. Met in de portfolio onder meer 12 grand crus en niet minder dan 74 premier crus, stuk voor stuk sinds 2020 in conversie naar een biologische certificering.

Dit is er eentje van die wijnmaker Frédéric Weber tot zijn beschikking heeft, opgebouwd uit niet minder dan 17 lieu-dits. Uit een jaar dat zich nadrukkelijk profileert als weelderig en luxueus. Zodoende rijp rond en weldadig rood fruit, vlezige pruimerij, dikke kersen, subtiele bosbeleving, truffeltoets, fluwelen tannines en een afdronk die zich als een paternoster presenteert, een perpetuum mobile die omlaag en omhoog gaat: mogelijkheid tot instappen bij iedere slok.

Instappen: aanbevolen.

Uitstappen: zo lang mogelijk uitstellen.

wine-score-star
Rood
- Beaune - Frankrijk
Producent: Bouchard Père et Fils pinot noir >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 49.95
wine-score-star
Rood
- Beaune - Frankrijk
Producent: Bouchard Père et Fils
pinot noir >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 49.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.