Württemberg, de regio van de coöperaties. Meer dan tweederde van de output komt uit de gezamenlijke handen. Albrecht Zwegler heeft aan één paar genoeg. Die heeft ie eerst laten wapperen in Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland waar ie ervaring heeft op gedaan. Maar eenmaal terug in zijn geliefde Württemberg (we schrijven 1990) besloot hij voor zichzelf aan de slag te gaan. Op een piepklein perceeltje: minder dan 1 hectare. Inmiddels telt zijn bedrijf 15 hectare en heeft ie er een paar handjes bijgekregen, van zoon Aaron. En die is op zijn beurt ook buiten de grenzen gaan kijken. En niet bij de minsten: bij Bernhard Ellwanger en Joachim Heger in Zwitserland (Gantenbein), in Nieuw-Zeeland (Seifried Estate) en in Californië (Jim Clendenen).
Nu kon Albrecht ook wel wat hulp gebruiken. Inmiddels omvat het Weingut zeventig verschillende percelen die hij allemaal apart 'benadert'. Zo ook de riesling, grauburgunder en chardonnay voor deze witte. Heeft een indrukwekkende wijn opgeleverd. Rokerig, nootachtig, wild en nog ongetemd. Ruwe goudrenet, zest van gezouten citroen, florvermoeden, verrukkelijke bitters.
Mooi meegenomen en geheel conform de aanpak van een nieuwe generatie wijnmakers: binnenkort biologisch gecertificeerd.