Maak kennis met Philipp Grassl in Göttlesbrunn. Selfmade man.
Waar nu zijn proeflokaal is, liepen 25 jaar geleden nog de kippen. En waar de tanks en vaten staan, stond de grote hooischuur.
Inmiddels is zijn bedrijf 27 hectare groot en behoort het - mede door Grassl's cultwijn Bärnreiser Réserve - tot de beste van Oostenrijk; de toonaangevende wijngidsen Falstaff en Vinaria geven deze de hoogste score (5 sterren resp. 5 kronen). Kortom, Philipp heeft er geen gras over laten groeien.
Misschien daarom ook maar even kennismaken met zijn kijk op blaufränkisch. Rijpe pruimen, dikke kersen, milde pepers, het zoet van gebrande paprika en een zuchtje speculaaskruiderij. Zwoel, rond, gevuld, rijp maar toch ook fris, koket en levendig.
Wijn uit een jaar met een heerlijke herfst. Zodoende een heerlijke balans en verfijnde zuren.