Château David Beaulieu

2021
Geproefd op 7 augustus 2024

Bordeaux van een heus château. Ja, we weten het, in Bordeaux mag je ook de zuipkeet waar je wijnen maakt château noemen, maar toch.

En met een foto van de trotse makers op het achteretiket. Philippe et Pierre Person hebben van 75% merlot, 20% cabernet franc, 4% cabernet sauvignon en 1% malbec deze bordeaux gewrocht. En nog duurzaam ook, laat een officieel keurmerk weten.

Klinkt gezellig, en je kunt ze zelfs zien op hun site jalousie-beaulieu.com, maar de vraag is natuurlijk: is het een beetje te hachelen? Want dat grootse verhaal staat hier wel voor slechts vijf piek per driekwartliter bij de voordeelsupermarkt in het schap.

Voor € 4,99! Lang geleden, toen er nog guldens waren en wij nog fris en fruitig, was dat ruim een tientje. En daar kreeg je toen deftige bordeaux voor. Niet de grote cru's, maar wel bordeaux die een idee gaf van die grote jongens. Met leer van merlot, cassisfruit, straffe tannines. Streng, maar sympathiek.

Dat je nu voor datzelfde geld nog steeds zo'n prima bordeaux kan kopen is een wonder. En treurig, want het toont dat bordeaux een stuk minder geliefd is dan die soepele cabernets en merlots van elders.

Begrijpelijk. Maar wilt u nu eens voor een grijpstuiver ervare dat dat toch ook echt z'n charme heeft, zo'n strenge bordeaux: hier is uw kans.

 

wine-score-star
Rood
- Bordeaux Supérieur - Frankrijk
Producent: Château David Beaulieu cabernet franc >cabernet sauvignon >malbec >merlot >
13%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Dirk van den Broek € 4.99
wine-score-star
Rood
- Bordeaux Supérieur - Frankrijk
Producent: Château David Beaulieu
cabernet franc >cabernet sauvignon >malbec >merlot >
13%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Dirk van den Broek € 4.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.