Mosse

2023
Geproefd op 18 september 2024

Chenin. Groeit al zeker duizend jaar op de oevers van de lange Loire, blijft een lastpost. Geeft wijnen met nukken en grillen. Wijnen die oud kunnen worden, maar ook een heel lange puberteit hebben. Soms zijn ze gezellig, vrolijk, geuren naar bloemenweides en pasfewassen kat, naar noten, een vleug honing soms - meer dan een vleug als ze zoet zijn - en naar duizend dingen meer.

En dan ineens - zomaar - bieden ze niks. Zijn dicht, gesloten. Weinig geuren, je proeft vooral die zuren - die bij de zoete versies zulk mooi tegenwicht bieden. Er zijn verhalen van wanhopige liefhebbers die hun flessen maar weg wilden doen. Toch nog even proefden. En kijk: ineens had de wijn weer een goede periode, bloeide weer open.

Laat u niet afschrikken. Op z'n mooist, in een gulle periode, is er nauwelijks spannender, boeiender wit. En koop dus altijd veel, en proef om het jaar of zo een fles. Soms is het mis, maar elke keer wordt de loirechenin mooier. Want al gat het met ups en downs, de weg gaat omhoog. Een lang leven lang.

wine-score-star
Wit
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Mosse chenin >
11%
medium
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Duurzaam
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 21.00
wine-score-star
Wit
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Mosse
chenin >
11%
medium
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Duurzaam
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 21.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.