Chionetti Quinto e Figlio

Briccolero 2022
Geproefd op 7 oktober 2024

De familie Chionetti zit al lang in Langhe. In 1912 vestigden ze zich in Dogliani toen Giuseppe Chionetti de eerste wijngaarden met dolcetto (toen plaatselijk ook bekend als dozzette) in San Luigi kocht, de regio pal onder Barolo. Inmiddels zijn ze er vijf generaties doende waarbij de toekomstige generaties niet uit het oog worden verloren. Enfin, je begrijpt het al: het zijn biologische wijngaardeniers.

We proefden hun uitstekende San Luigi-editie al en veerden verheugd op toen we uit hetzelfde oogstjaar deze Briccolero  troffen. Voornamelijk op cement opgevoed en met de ambitie om jong gedronken te worden. Oppervlakkige fruitvriend zodoende? Zeker niet. Onberispelijke bitters, donkere pruim, het zachte zuur van vlierbessen en donkere kersen, dito drop, apotheek-aberraties. Geen spoortje zoet.

Oprechte, stevig doorduwende dolcetto. Richting een steak tartare.

wine-score-star
Rood
- Dogliani - Italië
Producent: Chionetti Quinto e Figlio dolcetto >
13,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 20.00
wine-score-star
Rood
- Dogliani - Italië
Producent: Chionetti Quinto e Figlio
dolcetto >
13,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 20.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.