May

Silvaner trocken 2022
Geproefd op 7 oktober 2024

De Bocksbeutel heeft als verpakking wereldwijd furore gemaakt, omdat de producent van de Mateusrosé ooit meende zijn zoetsappige wijnexperiment hierin te moeten verpakken. Van oorsprong echter werd in deze platte, korte, buidelvormige fles het wit uit het Duitse Franken gebotteld.

Nu is dat ook niet altijd een garantie voor lekker - ofschoon altijd beter dan Mateus- maar de balans slaat toch wel veel vaker door naar positief. Bij Weingut Hans May is dat zeker het geval. Een opvallende rokerigheid (associaties met riesling dienen zich aan), rijpe kruisbessen, pittig perensap, gedroogde appeltjes, zacht bittertje, snufje witte peper, en verkwikkende citrus. May oh May!

Overigens gebruikte mijn schoonmoeder zaliger de lege flesjes (die van Mateus overigens) altijd om een paar kunstrozen in te zetten. Die op hun beurt dan weer beter smaakten dan voornoemde rosé. Ze zou zich nu overigens in haar graf omdraaien: hun kijk op de Bocksbeutel heeft een nieuwe lay out gekregen. Valt niet mee.

wine-score-star
Wit
- Franken - Duitsland
Producent: May silvaner >
11,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 16.50
wine-score-star
Wit
- Franken - Duitsland
Producent: May
silvaner >
11,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 16.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.