Pietro Chiarlo begon in 1898 als knechtje, manusje van alles, bij een wijnboer in Piemonte. Hij werd zelf wijnboer, zijn zoon Michele, geboren in 1935, ging naar de wijnopleiding in Alba - en wordt een heel succesvol producent in Piemonte. Het is nog steeds een familiebedrijf.
En al die jaren ervaring geven fijne wijnen. Proef maar deze barbera van de oogst 125 jaar nadat Pietro solliciteerde bij een wijnboer.
Lastige druif, barbera, de druif voor de doordeweekse wijn van Piemonte - barolo en barbaresco zijn er slechts voor de zondag. Barbera geeft gewoonlijk wat ruwe, zure wijn. Dus probeerde men er sjieke wijn van te maken, van heel rijpe druiven opgevoed op hout. Kan goed gaan, maar ook karakter kwijtraken.
Dit is echte barbera. Stoere, rauwe, boerenwijn - maar dan gemaakt met kennis van zaken. Zuur, maar wel het zuur van mooie, rode kersen. Stoer en landelijk, maar niet onbehouwen of grof. Fruitig en charmant, met lenige zuren. En naast dat gezellige springerige ook voorzien van een volle smaak met pit en beet.