B&G, wat eten we erbij?

Download het gratis receptenboek en win een trip naar Château Magnol in Bordeaux!

Maak kennis met de 1+ 1 = 3 formule waarmee wijn lekkerder wordt door het gerecht dat erbij geserveerd wordt en vice versa. In dit receptenboekje presenteren vier kookboekenschrijvers, Julius Jaspers, Judith Cyrus, Eva Posthuma de Boer en Vanja van der Leeden, in samenwerking met B&G wijnen, hun lekkerste gerechten.

Voor vier van de meest populaire wijnen hebben zij ieder twee recepten uit hun kookboeken gekozen die perfect aansluiten bij het karakter de gekozen wijn.

Ga mee op smaakreis en ontdek zelf dat elk gerecht extra dimensies aan de wijn geeft, en dat elke slok de gerechten naar een hoger niveau tilt. Dat wordt genieten geblazen!.

Bekijk de instructie video's van de chefs hier

Rode linzensoep
Gebakken kabeljauw
Courgette gremolata
Gehaktballen
Pepersteak
Diamanthaas
Aspergerisotto
Pannenkoeken

Geheel verzorgd met 2 personen naar Château Magnol

Tijdens een geheel verzorgde reis van drie dagen word je ondergedompeld in de wijnen van Barton & Guestier. Château Magnol is het hart van B&G en het Chateau biedt 12 comfortabele kamers waar je het echte kasteelleven kunt ervaren. Tijdens de trip zullen er verschillende wijnproeverijen worden gegeven, breng je een bezoek aan de wijngaarden + kelders en leer je de kunst van wijn-spijs combinaties. Daarnaast mag een bezoek aan Bordeaux stad natuurlijk niet ontbreken, samen met een privé gids vanuit B&G. De ervaren chef van het Chateau zorgt ervoor dat je op culinair vlak niks te kort komt tijdens het verblijf.

Wil jij ook kans maken op deze trip voor 2 personen? Download dan nu gratis het receptenboek.

*actievoorwaarden

Barton & Guestier

Barton & Guestier heeft een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1725. B&G is opgericht door de Ierse Thomas Barton die zich als ‘shipper’ vestigde in Bordeaux en wijn is gaan maken. Zijn kleinzoon Hugh ging samenwerken met Daniel Guestier en B&G was geboren. Hun wijnen werden toen al succesvol over de hele wereld geëxporteerd, ook naar Nederland. De oorsprong van B&G bevindt zich nog altijd in Bordeaux, maar B&G focust zich ook op andere belangrijke regio’s in Frankrijk: Loire, Bourgogne, Beaujolais, Rhône, Languedoc, Provence, Gascogne en Corsica. De druiven van deze B&G Réserve wijnen komen van de gebieden waar elke druivensoort zijn beste uitdrukking en smaak geeft.

De wijnen van B&G

wine-score-star
Wit
2 mei 2024
B&G Chardonnay Réserve
B&G 2023
- Pays d’Oc
Keurige en aan alle moderne eisen beantwoordende merk-chardonnay van het...

Te koop bij Jumbo

€ 5.99
wine-score-star
Wit
6 mei 2024
B&G Sauvignon Blanc Réserve
B&G 2023
- Côtes de Gascogne
Vorig jaar nog een nederige Vin de France. Thans heeft...

Te koop bij Jumbo

€ 5.99
wine-score-star
Rood
27 februari 2025
B&G Cabernet Sauvignon Réserve
B&G 2023
- Pays d’Oc
Ook dit jaar treffen we op het achteretiket de hele...

Te koop bij Jumbo

€ 5.99
wine-score-star
Rood
27 februari 2025
B&G Merlot 'Réserve'
B&G 2023
- Pays d’Oc
Is sinds kort getooid met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd...

Te koop bij Jumbo

€ 5.99
wine-score-star
Rosé
27 februari 2025
B&G Tourmaline
B&G 2023
- Côtes de Provence
Tourmaline. Tourmalijn. Een steen die naar verluidt beschermende en reinigende...

Te koop bij Jumbo

€ 10.95
wine-score-star
Rosé
13 juli 2024
B&G Rosé 'Réserve'
B&G 2023
- Pays d’Oc
Barton & Guestier, een degelijke aloude Bordeauxfirma, sinds 1725 niet...

Te koop bij Jumbo

€ 5.99
wine-score-star
Rood
15 juni 2024
B&G Pinot Noir Réserve
B&G 2023
- Ile de Beauté
Pinot noir van B&G. Komt van de IGP Île de...

Te koop bij Jumbo

€ 5.99

Alle artikelen in de categorie:

Nasi, wat drinken we erbij?

Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...

Sudderlapjes, wat drinken we erbij?

Op twee in het Volkskrant avondeetonderzoek stond de oude vertrouwde ‘avg’, aardappelen-vlees-groente. Maar dat is niet één gerecht, dat zijn er tien-, zo niet honderdtallen. De wijn erbij hangt...

Pasta met ‘rode saus’, wat drinken we erbij?

Beloofd is beloofd, we komen terug op het avondeetonderzoek van de Volkskrant. Waaruit bleek dat pasta de avg, aardappelen-vlees-groenten, heeft verdrongen. Vandaag daarom wijn bij de Italiaanse deegw...

B&G, wat eten we erbij?

Wat eten we bij cabernet sauvignon? Diamanthaas Caveman met mosterdzaadsaus! Julius Jaspers maakte het recept uit zijn kookboek 'BBQbijbel'. Wil je alle 8 recepten uit deze serie teruglezen? Download...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.