Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om nasi en varianten. Niet rijst bij iets, maar aangeklede rijst. Nou goed, nasi. Daar drinkt Nederland gemeenlijk bier bij, wat zeer verdedigbaar is, zeker als er saté op ligt.
Pindasaus en wijn, dat is een lastige hoor. Ik denk dat we door die volle, vette, zoetzure smaak heen moeten snijden met een zeer frisse wijn. Riesling bijvoorbeeld, en die hoeft zeker niet droog te zijn.
Is er geen pindasaus, dan verandert alles. Dan is droge rosé de eerste keus, zeer licht van kleur en smaak uit de Provence of wellicht toch een tikje steviger uit de Languedoc of Spanje. En wat dacht je van een Sauvignon Blanc? Vooral die uit Nieuw-Zeeland geuren tegen je op, staan giechelend de sambal terzijde, spelen een-tweetjes met de kroepoek.
Op twee in het Volkskrant avondeetonderzoek stond de oude vertrouwde ‘avg’, aardappelen-vlees-groente. Maar dat is niet één gerecht, dat zijn er tien-, zo niet honderdtallen. De wijn erbij hangt...
Pasta met ‘rode saus’, wat drinken we erbij?
Beloofd is beloofd, we komen terug op het avondeetonderzoek van de Volkskrant. Waaruit bleek dat pasta de avg, aardappelen-vlees-groenten, heeft verdrongen. Vandaag daarom wijn bij de Italiaanse deegw...
Andijvie stamppot, wat drinken we erbij?
Met spekjes, allicht, wat zou stamppot rauwe andijvie, SRA, zijn zonder spekjes? De zoute interpunctie, de sterretjes aan het smeuïg frisse firmament. Dit tegenwoordig immens populaire gerecht is de ...
Nasi, wat drinken we erbij?
Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.