Weingut Familie Schuster

Zweigelt Grossriedenthal 'Ried Goldberg' 2020
Geproefd op 26 april 2023

In 1922 kruiste dr Fritz Zweigelt de blaufränkisch met de sankt-laurent. Twee Oostenrijkse druiven, blaufränkisch pittig en eigengereid, sankt-laurent meer meegaand van smaak. Hij noemde het resultaat rotburger, maar men was er zo tevreden over dat de druif later naar z’n schepper werd vernoemd. Inmiddels is zweigelt, ook wel Zweigeltrebe of Blauer Zweigelt genaamd,  de meest aangeplante rode druif van Oostenrijk. Niet altijd terecht: zweigelt kan soms hoekig en tobberig zijn. 

Niet in handen van de familie Schuster: deze zweigelt geeft plezier. Fijn fruit, een vleug tabak, wat stoer leer dan malbec doet denken. Slank, gespierd, spannend. Helder van smaak doet hij met z’n rode fruit en kittige tannines aan rode loire denken, en geeft zo pret met diepgang. Het oogstjaar 2020 trakteert bovendien op een aangenaam hoge doordrinkfactor. 

wine-score-star
Rood
- Wagram - Oostenrijk
Producent: Weingut Familie Schuster zweigelt >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinify € 14.95
wine-score-star
Rood
- Wagram - Oostenrijk
Producent: Weingut Familie Schuster
zweigelt >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinify € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.