Château des Moines

2020
Geproefd op 25 maart 2023

Lalande de Pomerol. De satelliet buur van Pomerol die het steeds hoger opzoekt wat kwaliteit betreft. Vroeger vaak niet om in een luid jubelend 'la la la!' uit te barsten thans serieuzer en serieuzer. Ook deze van Château des Moines. 

Het oogstjaar 2018 dat we eerder beoordeelden streng als een bovenmeester die uiteindelijk het beste met je voorheeft. Mooie bitters, schaduwpartijen, duister fruit, maar ook een ravissante rijpheid, opwindende laurierontboezemingen en een nagalmende finale. 

In deze 2019 was de bovenmeester nog steeds Boven Jan maar toch stelt ie zich wat milder, begripvoller en vriendelijker op. Opvallend weinig spijbelaars vanwege fijn lesmateriaal. Na de les werd zelfs om extra huiswerk gevraagd. 

Dat is er thans met de 2020-oogst, een heel, heel fijn jaar voor merlot en verrukkelijk uitpakkend wat cabernet sauvignon en cabernet franc betreft. Meer lading, meer gewicht (wat meer eiken) en meer diepgang. Zeer geslaagd. 

wine-score-star
Rood
- Lalande de Pomerol - Frankrijk
Producent: Château des Moines cabernet franc >cabernet sauvignon >malbec >merlot >
13,5%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Colaris € 17.50
wine-score-star
Rood
- Lalande de Pomerol - Frankrijk
Producent: Château des Moines
cabernet franc >cabernet sauvignon >malbec >merlot >
13,5%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Colaris € 17.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.