Paisajes Embotellados: gebotteld landschap. Het land, de wijngaard, in een fles. Eigenlijk is wijn heel simpel: druiven met de geur en smaak van henzelf, hun omgeving, bodem, klimaat, tot wijn laten gisten. Maar slechts een enkeling kan van zoiets simpels zoiets subliems maken. Zo puur en zuiver, vrolijk en toch diepzinnig.
Jarenlang meenden zelfs de hoogstgeleerde druivenkenners dat druif tempranillo geen smaak van z’n eigen had, hooguit een geschikte slipvrije ondergrond was voor de smaak van houten vaten. Tot de revolutie kwam, en het rijk van de reservatonnen in duigen viel. Rioja kan je ook van druiven maken! De oude machthebbers waren geschokt, de jeugd ging joelend van de barricaden naar de bar: hier was nou eindelijk de tempranillo van hun woeste wensdromen. En hier nog heerlijker dan ze hadden durven dromen. Fijn rood fruit, ijle geuren, flarden sprookjesbos op een mooie lentemorgen, zachte tannine als bourgogne, huppelende zuren. Vrolijke rioja met diepgang, die zich kan meten met de beste bourgogne en beaujolais.