Staat u? Ga dan maar even zitten. De wijnen van de eigengereide Belgische natuurwijnproducent Frank Cornelissen zijn something else. Weet vanaf zijn afgelegen winery de hele wereld te raken met zijn bijzondere, no intervention manier van wijnmaken. Cornelissen, ooit wijnimporteur, heeft lang gezocht tot hij het perfecte terroir vond. Vestigde zich op Solicchiata, Sicilië, en bewerkt nu 25 hectaren op de hellingen van de Etna en in de noordelijke vallei aan de voet van de vulkaan. Hij doet eigenlijk niets tot zo min mogelijk. Zelfs geen biodynamische praktijken dus. Plukt druiven en houdt de winery schoon. Niets meer, niets minder. De oude druiven (85% nerello masacalese van bijna een eeuw oude stokken) produceren dit levenselixer. Ik proefde ooit de rosato Susucaru 2014 en kon een week lang aan niks anders meer denken. Deze rosso 2017 is ook niet te versmaden, wegens explosief kruidenfruit met een geweldige spanningsboog. Smokin' goodness. En dan die serieuze, maar elegante tannines. Wordt alleen maar beter als je nog een paar jaar wacht. Maar tja. Na één slok ben je verpest voor het leven en wil je nooit meer iets anders.