Storm Wines

Pinot Noir ‘Ridge’ 2020
Geproefd op 23 oktober 2023

Wie druiven plant, zal storm oogsten. En Hannes Storm was er al snel bij. Ooit twaalf jaar lang wijnmaker bij het legendarische Hamilton-Russell, totdat hij in 2008 hij onder eigen naam eigen wijngaarden in Hemel-en-Aarde tot zijn beschikking kreeg. Inmiddels kent hij daar een status aparte: Hannes is de enige wijnmaker die wijnen maakt op de drie verschillende terroirs die de vallei kent.

Deze ‘Ridge’ is daar een van: pinot noir van een hooggelegen ‘oostelijke heuvel’. De bodem klei- en steenrijk karakter met Bokkeveld-schalie. Persing in basketpress, fermentatie op eiken: 25 procent nieuw, 25 tweedejaars en de rest derdejaars. Totale opvoeding: 11 maanden.

Een prachtige, beheerste pinot noir is het resultaat. Nergens hangend en drukkend op zoet, een ‘euvel’ dat opgaat voor zoveel nieuwe werelduitvoeringen met deze druif. Donkere kersen, frambozen, discreet en precies. Fris, bloesemend en kalm. Slow wine maar haast geboden: slechts 3000 flessen gemaakt. En het loopt al storm.

wine-score-star
Rood
- Hemel-en-Aarde Ridge - Zuid-Afrika
Producent: Storm Wines pinot noir >
13,5%
medium
Biologisch
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 47.95
wine-score-star
Rood
- Hemel-en-Aarde Ridge - Zuid-Afrika
Producent: Storm Wines
pinot noir >
13,5%
medium
Biologisch
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 47.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.