Banrock Station

Merlot 'Hey I'm a recycled bottle' 2021
Geproefd op 2 januari 2024

PET. Fles van 100 procent gerecycled plastic. Ook de vorm draagt er toe bij (makkelijker te stapelen; er gaan er meer in een container) dat de CO2-uitstoot beduidend lager is dan wanneer deze chardonnay in een 'normale' fles was gebotteld.

Gelukkig is die inhoud overigens niet pet. Is gemaakt door Banrock Station, een producent die het al jaren goed voor heeft met het milieu. Van iedere fles Banrock Station die er verkocht wordt gaat een gedeelte van de opbrengst naar verschillende natuurprojecten en vooraanstaande milieuorganisaties over de hele wereld. De banden met de natuur werden gesmeed in 1995 toen de eerste Banrock Station wijnen op de markt kwamen.

Er werd toen een unieke samenwerking aangegaan tussen de natuur en de zakenwereld dat tot doel had de schatten van onze aarde te beschermen en te bewaren. Het grondgebied van Banrock Station bevat 13 kilometer wetlands langs de rivier de Murray. Deze Banrock Marshes zijn met de donaties en overige inspanningen van Banrock Station weer volledig teruggebracht in hun oorspronkelijke staat, waardoor een enorme verscheidenheid aan planten en dieren kon blijven bestaan.

Ook Nederland profiteert van de wijnen van Banrock Station. In Noordwest Overijssel is een totaal verdroogd gebied in natuurgebied de Weerribben in Noordwest Overijssel (dat samen met het nabijgelegen natuurgebied De Wieden één van de belangrijkste wetlands van Noordwest Europa vormt) in zijn oorspronkelijke staat van wetland teruggebracht. Samen met Staatsbosbeheer werd bovendien een project gestart dat het verbeteren en aanleggen van veilige oversteekplaatsen voor otter tot doel had. Wouter Koolmees en zijn collega's van de NS denken daar inmiddels het hunne van.

Maar ook de wijnliefhebber komt niets te kort. Het fantastische klimaat, het unieke terroir en de vaardige hand van wijnmakers zorgen voor goed gemaakte wijnen. Neem deze merlot. Vlezig, goed gevuld, kruidig. Ruim in de pruim, bramen en bosbessen, malse tannines en lekker peperig. Bovendien voor een prijs waarvan je je afvraagt hoe het kan dat daarvan nog iets richting het goede doel kan.

wine-score-star
Rood
- South Eastern Australia - Australië
Producent: Banrock Station merlot >
13,5%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 6.99
wine-score-star
Rood
- South Eastern Australia - Australië
Producent: Banrock Station
merlot >
13,5%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 6.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.