Alsof er al niet genoeg keurmerken op Neleman's etiketten staan. En nu ook nog natuurwijn. Wijn van louter druiven. Niks weggehaald, niks toegevoegd, Dus ook geen sulfiet, zoals het etiket duidelijk laat weten. Puur, zuiver.
Maar moeilijk te maken. Het klinkt simpel, wijn van druiven en verder niks, maar je mag dus ook geen hulpmiddelen gebruiken. Geen make-up, geen botox, geen van de vele tientallen toegestane toevoegingen om wijn een beetje bij te sturen, op te peppen. Vandaar dat het soms misgaat bij natuurwijn. Vandaar die soms curieuze geuren en smaken.
Hier weten ze gelukkig wat ze doen. Heerlijke wijn van die veel te onbekende druif bobal, waar zelden iets vriendelijks over is gezegd. Fraai fruit, een vleug kruiden, een piets tabak - in de pure versie, niet de aangestoken en doorrookte. Stevige maar zeer vriendelijke tannines, heldere zuren. Wijn waarin souplesse en stoerheid heel natuurlijk samengaan.
En mocht u daarna verder kennis willen maken met bobal: proef die heerlijk Nucli van Neleman, van tempranillo en bobal.