La Bastide Saint Dominique La Cabane Rouge - De Grote Hamersma

La Bastide Saint Dominique

La Cabane Rouge 2022
Geproefd op 18 september 2024

Ook hier weer de bescheidenheid zelf. De naam van het domein, de appellation, oogstjaar en alcoholgehalte, en dat de inhoud bestaat uit 70% grenache en 30% mourvèdre. Niks geen ronkende reclameverhalen, zelfs niet dat ze hier zo goed als biologisch werken. En prachtwijn maken.

In dit geval in Rasteau. Heette vroeger gewoon côtes-du-rhône-villages. Oftewel, een wijn uit het reusachtige zuidelijke Rhônegebied, maar dan van wijngaarden rond de dorpjes, villages, die, had men in de loop der tijden ontdekt, betere druiven gaven. Later mochten sommige dorpjes hun naam achter dat côtes-du-rhône-villages zetten. Nog weer later mochten sommige van die dorpjes zomaar zonder meer met hun naam op het etiket, zoals ooit slechts voorbehouden was aan de Grote Roerganger châteauneuf-du-pape.

Maar nu ook terecht aan Rasteau. In ieder geval aan deze, met z'n prachtige combinatie van gul grenachefruit en de statige, voorname mourvèdre. Vol, gul, rijk, zonnig - en tegelijk ook fraai helder. Niks zwaars of logs of alcoholisch. Puur en prachtig in balans. Veel châteauneuf kan er niet aan tippen.

 

wine-score-star
Rood
- Rasteau - Frankrijk
Producent: La Bastide Saint Dominique grenache >mourvèdre >
14,5%
vol
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 17.25
wine-score-star
Rood
- Rasteau - Frankrijk
Producent: La Bastide Saint Dominique
grenache >mourvèdre >
14,5%
vol
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 17.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.