Château dat ooit de druiven leverde voor het fameuze Domaine Ott. Dat veranderde toen er nieuwe eigenaren kwamen: Jacques en Caroline de Chateauvieux. Geef toe: briljante naam. Zij zagen niets in de rol van grondstoffenleverancier.
'Zelf maken' luidde het devies. Volgens biodynamische principes. Geen kunstmest, geen onnatuurlijke ingrepen tijdens de vinificatie, elk terroir wordt apart gevinifieerd. Een eigen stijl is het resultaat. Vlezige frambozen, een vleug sinaasappelmarmelade, abrikoos, de spicyness van rode peperkorreltjes, een lichte kruidigheid, de frisheid en het bittertje van grapefruit, elegantie, mineraliteit en een prachtige lengte.
Met alle respect. Het is een verbale vrijbrief om vervolgens de meest respectloze beledigingen uit te doen gaan. Maar laten we het netjes houden. Maar met alle respect voor de Côtes de Provence dat de naam heeft. En met alle respect voor de reputatie van Domaine Ott. Niet daar wordt de beste rosé ter wereld gemaakt. Dat gebeurt in Bandol. Mede met dank aan dit nieuwe domein van Jacques en Caroline de Chateauvieux.