Château Tapie

Vin biodynamique 2023
Geproefd op 15 oktober 2024

Vin biodynamique: biologisch met extra's, met Harry Potter, met gunstige sterrenstand, homeopatische doses geheimzinnigheid in koeienhoorns die ingegraven worden. Er komen nog net geen druïdes aan te pas. Kul? Zorgvuldig onderzoek wijst uit dat de wijngaard er baat bij heeft. De wijnranken wortelen dieper en verfijnder, de stokken zijn gezonder, de druiven smaken intenser.

Georges en Suzanne Ortola geloven er in. Ze maken al ruim dertig jaar wijn op Tapie, en doen zoveel voor ‘t milieu dat ze er een onderscheiding voor kregen. Sinds 2011 zijn ze officieel biologisch.

En nu is er dus deze biodynamische wijn. Die wat verwarrend Domaine Tapie heet en niet Château Tapie, maar onmiskenbaar de Tapie is van wie we al jaren met veel plezier hun rood genieten en aanbevelen. Een lieve oude tante van ons houdt de moed er in met dagelijks een glaasje (of twee) Tapie. Ze is inmiddels 94.

We gaan haar deze rosé schenken. Net als hun rood heerlijk vol zomerse geuren van  Zuid-Frankrijk. Ruik, en je bent in de Languedoc. Rijp fruit, Provençaalse kruiden, genoeglijke dorpjes, zon, een kronkelweggetje waar tante zo weer in haar Lelijke Eend naar toe zou willen karren als de ogen niet zo slecht waren.

wine-score-star
Rosé
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: Château Tapie cinsault >grenache >
12,5%
licht
Biologisch-dynamisch
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 6.49
wine-score-star
Rosé
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: Château Tapie
cinsault >grenache >
12,5%
licht
Biologisch-dynamisch
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 6.49
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.