Brookdale

Chenin Blanc 'Mason Road' 2021
Geproefd op 25 oktober 2023

Tim Rudd, Engelsman van geboorte. Viel echter niet voor fish & chips en Guinness maar voor braai en chenin blanc. In Paarl vond hij het domein waar hij zijn toekomst zag. Bovendien zag hij in de wijnglazen bol de mensen die hem hielpen deze glans te geven: Duncan Savage als consultant-winemaker en Jaco Engelbrecht als viticulturist.

Zij besloten om te kiezen voor field-blends met witte en rode Rhône-rassen, en natuurlijk voor Zuid-Afrika's nationale witte druif, chenin blanc. Zij wisten dat vooral de oudere wijngaarden met een bodem rijk aan graniet, klei, kwarts en schist (zo ruim aanwezig op Brooksdale) uitermate geschikt is voor deze druivensoort.

Nadat in 2019 is Kiara Scott verantwoordelijk werd voor de vinificatie voor alle wijnen bij Brookdale werd er een parel gecreëerd in Parel. Met in de kroon deze chenin blanc, nota bene van vrij jonge stokken: 15 jaar oud. De druiven worden na de oogst ontsteeld en gekneusd. Lichte persing, gebruik van natuurlijke gisten, opvoeding op roestvrij staal (85%) en oude Frans eiken vaten. Het resultaat, een fijn rokerige, licht nootachtige chenin blanc met kleine peer, lichte meloen, puntgave zuren die langs een stalen liniaal richting de afdronk worden gedelegeerd. Verrassend prijskaartje: zodoende die Ster.

wine-score-star
Wit
- Paarl - Zuid-Afrika
Producent: Brookdale chenin blanc >
13,5%
medium
Biologisch
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 14.50
wine-score-star
Wit
- Paarl - Zuid-Afrika
Producent: Brookdale
chenin blanc >
13,5%
medium
Biologisch
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 14.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.