Lepenioti

Savatiano Assyrtiko 2022
Geproefd op 18 augustus 2023

Boeotië, Ligt in Midden-Griekenland en dankt zijn naam naar een stam die hier ooit doende was, de Boeoten. Onbekend is of de familie van wijnmaker Spyros Lepeniotis daar ook deel van uitmaakte. Wel weten we dat hij inmiddels de derde generatie is die daar met de lokale druiven doende is. 

Nu kenden we die assyrtiko al, da's een soort nationale held, maar die savatiano moesten we toch even opzoeken. In eerste instantie gaat dan direct het dennenshampoo alarm af: de druif wordt voornamelijk gemaakt voor de gevreesde retsina. Maar bij deze witte hebben we geen enkele aandrang om onder de douche te springen. We halen een glas en gaan drinken. Gul, fruitig, mineraal en lichtvoetig. Er is perzik, er is groene appel, er is gember, er is een wit pepertje en er is een buitengewoon kwieke en revitaliserende afdronk tot besluit. Hoppa!

wine-score-star
Wit
- Griekenland - Griekenland
Producent: Lepenioti assyrtiko >savatiano >
12,5%
medium
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 11.99
wine-score-star
Wit
- Griekenland - Griekenland
Producent: Lepenioti
assyrtiko >savatiano >
12,5%
medium
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 11.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.