Yardstick

Chardonnay 2022
Geproefd op 8 augustus 2023

Kijk aan, dachten we dat we Adam Mason kwijt waren, duikt de voormalige wijnmaker van het uiterst kwalitatieve De Morgenzon (bekend vanwege zijn chardonnay) op als 'de man achter Yardstick.' En ook daar is hij aan de slag met zijn grote liefde. 

Daarvoor steekt hij zijn affectie voor 'de Franse slag' (in de positieve zin van het woord) niet onder eikenhouten stoelen of banken. Op kleine percelen aan de voet van de Stellenboschberg, op een kilometer of dertien van False Bay (fijne zon en koele zeewind), heeft hij een hoogkwalitatieve bourgognekloon aangeplant. 

Tweederde belandt in rvs, de rest krijgt gebruikt eiken toegewezen. Aldus treffen we een prettig gesoigneerde chardonnay. Discreet tropisch, wilde perzik, iets gemberzoet-peperigheid, een vermoeden van zoute boter (zilt-romig), een licht spicyness en fijne zuren die een en ander aaneenrijgen. 

wine-score-star
Wit
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Producent: Yardstick chardonnay >
13,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 13.40
wine-score-star
Wit
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Producent: Yardstick
chardonnay >
13,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 13.40
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.