Due del Monte

Bianco 2019
Geproefd op 5 juli 2023

Gemischter Satz. Een field blend bovendien. 

Wat zou het zijn in dit geval? Als het om wit gaat, werken ze op Due del Monte met onder andere friulano, ribolla gialla, malvasia en chardonnay.  'Zonde om die bij elkaar te kukelen,' meent Hugh Johnson's Pocket Wine Book 2023. Zulks levert in de meeste gevallen 'a nonsensical bianco' op volgens de scribenten. 

In de meeste gevallen wellicht. Maar bij Due del Monte hebben ze toch een heel ander resultaat weten te bottelen. We hebben associaties met linnen en katoen, wapperend in een koele Collio bergbries. Een linoleumzweem daarbij, plus een licht knisperend nootje met dank aan een vergisting en fermentatie op eiken. Prettige wijn met vele laagjes geel fruit, gedroogd en vers, wendingen richting mineraliteit, verdiepingen van verfrissend naar intrigerend, en spannende afslagen. 

Wat dat laatste betreft: niet de verkeerde. De wijnmaker is de weg niet kwijt geraakt. Due del Monte Bianco gaat gedecideerd op zijn afdronk af, discreet, fijn en licht spicy. Ter geruststelling voor de 'terroiristen' onder ons: we hebben gelukkig ook de chardonnay en ribolla gialla onder de kurkentrekker gehad.

wine-score-star
Wit
- Collio - Italië
Producent: Due del Monte
14%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 19.50
wine-score-star
Wit
- Collio - Italië
Producent: Due del Monte
14%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 19.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.