Het domein bestaat al sinds 1866 en is sinds 1947 in handen van de familie Cailleau. Is voor druif chenin gisteren: chenin groeit al zeker duizend jaar aan de oevers van de lange Loire. Een druif met fiks wat zuren, een lastige druif. Geeft weerbarstige wijnen, tegenstribbelende smaken. Wijnen die heel oud kunnen worden, maar perioden hebben waarin ze er geen zin in hebben.
Gelukkig dus maar dat de familie Cailleau internationale expertise in huis heeft. Pascal, de jongste zoon, die in 1984 de touwtjes in handen kreeg, had wijn gemaakt in Sonoma Valley, Californië. En dat in een tijd dat de meeste wijnboeren het dorp verderop al Ver Weg vonden.
Zoon van Pascal Quentin heeft wijnkunde gestudeerd op de universiteit van Angers, stage gelopen in de VS, Portugal, Hongarije en, dichterbij huis, in de Rhône en Anjou. Maar blijft de eeuwenoude chenin trouw.
Proef maar zijn basiswit. Eigengereid, weerbarstig: echt chenin. Fruit, hazelnoten, pasgewassen kat: hele romans zijn er volgepend met waar chenin allemaal naar kan geuren. Goed droog, maar de zuren ingepakt in prachtig rijp fruit. Landelijk, geurend naar Frankrijk van vroeger, naar al die eeuwen chenins.
Driekwartliter heerlijke geschiedenis voor een weggeefprijs.