Weingut Maitz

Gelber Muskateller 2022
Geproefd op 21 mei 2023

Lees meer over deze producent bij zijn verbluffend goede sauvignon blanc, een druif die in Oostenrijk en voornamelijk in deze regio steeds populairder wordt. Het terroir helpt mee, de heuvels glooien en bieden fijne schaduwpartijen die de onstuimige groei wat temperen, het wordt er niet te heet. Inmiddels staat er 550 hectare aangeplant. 

Verrassend is dat de veel minder 'gevraagde' gelber muskateller meer hectaren telt: 600 om wat preciezer te zijn. Een aantal daarvan is in handen van Wolfgang Maitz. En dankzij zijn inspanningen zou het enthousiasme voor wit van deze soort wel eens rap kunnen toenemen. Want waar veel wijn uit de muskaatfamilie nog wel eens te uitbundig, te aromatisch en te wuft wil zijn, houdt deze van Maitz maat. 

Puntgave, strak-droge editie die nota bene een eerste sensatie van sauvignon blanc oproept. Curieus genoeg wellicht met eentje uit Awatere Valley in Nieuw-Zeeland die net wat expressiever zijn. We bespeuren witte bessen, witte appel, witlof, roze grapefruit, niet te rijpe ananas, een spoortje druivigheid, een zweempje laurier en anijjs en sappige zuren die nergens fel en vinnig worden. 

wine-score-star
Wit
- Südsteiermark - Oostenrijk
Producent: Weingut Maitz gelber muskateller >
11%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 15.95
wine-score-star
Wit
- Südsteiermark - Oostenrijk
Producent: Weingut Maitz
gelber muskateller >
11%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 15.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.