Domaine Sauvète

2019
Geproefd op 12 mei 2023

Sauvignon blanc met een verhaal dat verder reikt dan kruisbessen, groene appels en citrus. De wijngaarden van Domaine Sauvète strekken zich tot aan het kasteel van Chenonceau, dat aan de overkant van de rivier ligt en bekend staat als het "kasteel van de dames" vanwege de invloedrijke vrouwen die het door de geschiedenis heen hebben bewoond. Kortom, van een wijnglazen plafond bleek ter plekke geen sprake. 

En nu we toch de glazen uit de kast hebben gehaald, vullen maar met deze blanc. Is gemaakt door een familie die ter plekke al vijf generaties doende is. Kortom, die weten wel hoe het een sauvignon blanc naar de zin te maken. Onder andere door 'm biologisch te bewerken. In dit geval: een rijke, rijpe (want al vier jaar op de teller) en in zijn aanzet breed uitwaaierende sauvignon blanc. Pietsje perzik, spatje mango, puntje passievrucht, likje roze grapefruit, een mild bitters, als van witlof in een klein pannetje gekarameliseerd, en puntige zuren wijzen de weg richting een frisse afdronk. 

wine-score-star
Wit
- Touraine-Chenonceaux - Frankrijk
Producent: Domaine Sauvète sauvignon blanc >
14%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo Foodmarkt € 16.99
wine-score-star
Wit
- Touraine-Chenonceaux - Frankrijk
Producent: Domaine Sauvète
sauvignon blanc >
14%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo Foodmarkt € 16.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.