Gaia Nōtios - De Grote Hamersma

Gaia

Nōtios 2021
Geproefd op 23 maart 2023

Voor wie durft: Griekenland. En: onbekende druiven. Nu eens niet die eeuwige chardonnay of de zoveelste sauvignon blanc. Hier wagen we ons de vreemdelingen. Maar die zijn daar niet verdwaald. Die horen daar op de Peloponnesos Moschofilero (40%) en roditis (40%), aangevuld met assyrtiko, dat zijn de druiven die hier de dienst uitmaken. Het resultaat is zo uitheems als het klinkt. Zacht en kruidig met een donkerbruin vermoeden van hars tegen een bedeesde muskaatachtige achtergrond.

Zoals we dan beleefd zeggen: apart. Nogal wat moderne Griekse wijnen zijn voornamelijk gemaakt van of met de jetsetdruiven cabernet sauvignon, merlot of chardonnay. Daar zit dan veel hout omheen en ze kosten een schep geld. Goed gemaakt, maar ze smaken als alle andere goedgemaakte duursmakende wijnen van chardonnay en kompanen die vaak hun plek van oorsprong daardoor verliezen

Dan liever dit, met duidelijk een eigen karakter. Interessant om kennis van te nemen. en tevens goed scorend in de categorie 'Vreemd maar wel lekker'. Al dienen muskaathaters 'm te vermijden. 

wine-score-star
Wit
- Peloponnesos - Griekenland
Producent: Gaia assyrtiko >moschofilero >roditis >
12%
medium
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 10.40
wine-score-star
Wit
- Peloponnesos - Griekenland
Producent: Gaia
assyrtiko >moschofilero >roditis >
12%
medium
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 10.40
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.