Het wordt weer eens bewezen: maakt de producent in kwestie ook goede alcoholhoudende wijnen dan wil het alcoholvrije resultaat vaak ook wel 'meevallen'. Simpelweg: goed basismateriaal goed plus vaardige handen doen een hoop. En Gustavshof kennen we al jaren van onberispelijke wijnen die volgens de Demeter-visie in de fles zijn beland.
En kijk aan - of beter gezegd: gelukkig maar - ook deze biodynamische zero zero blend mag er wezen, ofschoon die Frits van Turenhout-claim ('0-0') niet ganz pünktlich is: er is nog sprake van een spatje alcohol, minder dan 0,5 procent overigens. Zelf noemen ze het bij Gustavshof een alkoholfreies erfrischungsgetränk. En eigenlijk vind ik dat in dit geval ook meer de vlag die de lading dekt dan dat er met het begrip 'wijn' was geschermd. Het smaakt eerder als druivensap. Fris appelig, limoenig, schoon, zuiver, oprecht, levendig. Sehr sehr erfrischund. Daarom geen zero zero punten maar 8. Met een ster bovendien.