Gilvesy Rajnaj Rizling-Olasrizling-Furmint ‘St George’ - De Grote Hamersma

Gilvesy

Rajnaj Rizling-Olasrizling-Furmint 'St George' 2019
Geproefd op 8 mei 2022

Dat Hongaars lijkt moeilijker dan het is. Want kijk, als je eenmaal weet dat szent györgy Sint George betekent, is het duidelijk. Het is de naam van een berg met vulcanische grond.

En de druiven die daar groeien maken Hongarije toch ineens weer moeilijk. Want olasz rizling, dat is een riesling, zou je denken. Maar nee. Olasz rizling heet officieel grasevina, met op de s een liggend boogje, een druif uit Midden- en Oost-Europa waar veel onaardigs over is gezegd, die diverse namen heeft die aan riesling doen denken, zoals welschriesling, riesling italico en dus olasz rizling maar het is geen riesling. Zelfs niet familie van.

Wantrouwig bekijk je vervolgens de rajnaj rizling, maar dat is dan weer wel echt riesling… Een mens zou er van aan de drank gaan. En dat is gelukkig een groot makkelijk genoegen. Want hoe ze ook heten en wir=e ze ook zijn, eendrachtig samenwerkend leveren die druiven een wijn die zacht is, vol en rijk, met mooie frisse zuren, en daaronder de spannende geuren en smaken van die vulcanische bodem. 

Geen makkie, wel boeiend en spannend.

wine-score-star
Wit
- Szent György-Hegy - Hongarije
Producent: Gilvesy furmint >olaszrizling >rajnai rizling >
12,5%
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 17.15
wine-score-star
Wit
- Szent György-Hegy - Hongarije
Producent: Gilvesy
furmint >olaszrizling >rajnai rizling >
12,5%
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 17.15
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.