Behalve met rood kan wijnmaker Thierry Haberer van Holden Manz ook bijzonder goed uit de voeten met wit. Neem bijvoorbeeld zijn wild fermented chenin blanc. Peren op sap, marsepein, roze grapefruit met geraspte witte kandij, gekonfijte sinaasappel, licht geroosterde nootjes, een roomblobje en viriele zuren.
Holden Manz afficheert zich als ‘verborgen juweel’. Wie het in de uiterste zuidhoek van Franschhoek weet te vinden, wordt beloond. Schitterend domein met 16 hectare wijngaarden gelegen (met name cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en syrah), tussen Franschhoek River en Stony Brook. Dat het domein van Gerald Holden en Migo Manz als adres Green Valley Road heeft, berust niet op toeval. De vallei is groen en dat willen ze op Holden Manz ook graag zo houden.
Duurzaam produceren wordt er zodoende niet alleen in woord bedreven: een groot deel van het energiegebruik van het domein (dat overigens ook een restaurant en een vijfsterren boutique hotel en spa huisvest) wordt verzorgd door zonnepanelen. Respect voor natuur, klimaat en vooral ook wijndruiven heeft wijnmaker Thierry Haberer overigens van huis uit meegekregen. Zijn grootvader maakte wijn in Marokko en later op Corsica, waar zijn vader dat nog steeds doet.
Voordat hij bij Holden Manz neerstreek, deed hij eerst ruimschoots ervaring op. En niet bij de eersten de besten. Na zijn afgeronde studie oenologie aan de universiteit van Bordeaux bracht hij het geleerde onder andere in de praktijk bij Anthonij Rupert Cellar in Zuid-Afrika en Rudd Estate in Napa Valley. Later maakte hij deel uit van het team van Michel Rolland, een van de meest gereputeerde wijnconsultants ter wereld.