Domein met een anno van 1957 toen de grootouders van Wolfgang Maitz, de huidige eigenaar, wijnbouw gingen combineren met een restaurant en een hotel. Wijntoerisme avant la lettre.
Vooruitziende blik. Inmiddels is de regio een uiterst populair vakantiegebied. Nu wil er als dat het geval is vervolgens nog wel eens gesjoemdeld gaan worden door de plaatselijke ondernemers. Tweedehands vlees op het bord, kip die door de soep is gevlogen, zakjes en pakjes en water bij de wijn.
Zo niet bij de Maitzen. Wolfgang is samen met 11 andere zeer gerenommeerde wijnmakers (waaronder Polz, Sabathi, Sattlerhof, Tement, Wohlmut) lid van de vereniging Steirische Terroir & Klassik Weingüter. Dit is een groep die volgens eigen zeggen “der regionstypischen Weinkultur mit allerhöchstem Anspruch verschrieben haben” en garant staat voor “Steirische Weine in höchster Qualität”. Waarvan akte. Perfecte sauvignon blanc (twee stuks), erg goede gelber muskateller en een heerlijke welschriesling.
En ook zijn weissburgunder is 'höchster Qualität'. Krakend versie. Nergens lobbig, mollig of vettig. Gedroogd wit fruit, kalkachtig en fijne zuren. Sappige bitters, precieze stijl, vermoeide smaakpapillen revitaliserend. Dermate zelfs dat wij ze om meer horen smeken.
De proeffles bleek geduldig.