De 'gewone' sauvignon blanc van Maitz is al ongewoon goed. Zie ook daar. Maar met deze Ehrenhausen wordt nog meer eer in het wijn maken gelegd.
Met de hand geplukt door plukkers zonder hoogtevrees: vaardige vingers in een 'Steillage' op 480 meter boven de zeespiegel.
Vervolgens diende geduld een schone zaak: 24 maanden op groot gebruikt hout en langzaam tot wijn geworden met de hulp van autochtone gisten.
Het resultaat: een slow sauvignon blanc die haaks staat op de standaardbeleving. Ver van het gerol door pas gemaaide gazons, de kruistocht van kruisbessen en het overdreven gepassioneerde van passievrucht. Niet dat nerveuze, niet dat hyperige.
Koele kalmte. Op de eikenhouten vliering gedroogde vlierbessen. Even in de koekenpan aangezette rode grapefruit: gekaramelliseerd bitterzoet. Rijpe appel met een zuchtje kaneel. Een vermoeden van munt. De gesoigneerde zuren van Meyer lemon.
Nog maar eens proeven in een poging om te ontdekken of er nog meer te beleven valt.