Weingut Maitz

Sauvignon Blanc 'Ehrenhausen' 2021
Geproefd op 20 juni 2024

De 'gewone' sauvignon blanc van Maitz is al ongewoon goed. Zie ook daar. Maar met deze Ehrenhausen wordt nog meer eer in het wijn maken gelegd.

Met de hand geplukt door plukkers zonder hoogtevrees: vaardige vingers in een 'Steillage' op 480 meter boven de zeespiegel.

Vervolgens diende geduld een schone zaak: 24 maanden op groot gebruikt hout en langzaam tot wijn geworden met de hulp van autochtone gisten.

Het resultaat: een slow sauvignon blanc die haaks staat op de standaardbeleving. Ver van het gerol door pas gemaaide gazons, de kruistocht van kruisbessen en het overdreven gepassioneerde van passievrucht. Niet dat nerveuze, niet dat hyperige.

Koele kalmte. Op de eikenhouten vliering gedroogde vlierbessen. Even in de koekenpan aangezette rode grapefruit: gekaramelliseerd bitterzoet. Rijpe appel met een zuchtje kaneel. Een vermoeden van munt. De gesoigneerde zuren van Meyer lemon.

Nog maar eens proeven in een poging om te ontdekken of er nog meer te beleven valt.

wine-score-star
Wit
- Südsteiermark - Oostenrijk
Producent: Weingut Maitz sauvignon blanc >
13%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 22.50
wine-score-star
Wit
- Südsteiermark - Oostenrijk
Producent: Weingut Maitz
sauvignon blanc >
13%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 22.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.