Weingut Zahel Gemischter Satz ‘Ein Kleines Fass’ - De Grote Hamersma

Weingut Zahel

Gemischter Satz 'Ein Kleines Fass' 2022
Geproefd op 15 juli 2024

Ein Kleines Fass. Goed voor 300 flessen. Meer worden er niet gemaakt van deze Gemischter Satz. Aan gebruikte druiven overigens geen gebrek. Ga rustig even wat anders doen. We waarschuwen je wel als we in de buurt van de laatste komen.

In alfabetische volgorde: chardonnay, grüner veltliner, neuburger, pinot blanc, pinot gris, riesling, rotgipfler, traminer en - ben je al in de buurt en heb je een wijnglas meegenomen?-  zierfandler.

Inschenken maar en genieten van onalledaags wit.

Zacht grassig (vers gemaaid, tevens wat gedroogd), wilde perzik, gedroogde abrikoos, Rucola hoestpastilles, een zucht kamille, zacht-bitterig, kort getoaste nootjes, truffelduiding, lichtvoetig door de citrus plus een rafelrandje, maar dan wel aan een kanten blouse.

Bovendien gemaakt door een wijnmaker die - evenals de drie generaties van zijn familie die 'm ter plekke voorgingen - huivert van herbiciden, de pest heeft aan pesticiden en wijnmaken met kunstmest geen kunst vindt.

Groot compliment voor Ein Kleines Fass.

wine-score-star
Wit
- Weinland - Oostenrijk
Producent: Weingut Zahel
12,5%
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wine & Roses € 28.50
wine-score-star
Wit
- Weinland - Oostenrijk
Producent: Weingut Zahel
12,5%
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wine & Roses € 28.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.