Michael Andres Muskateller, Buntsandstein - De Grote Hamersma

Michael Andres

Muskateller, Buntsandstein 2022
Geproefd op 15 juli 2024

Hoe het nou precies zit met al die druiven van de grote familie Muscat dat weten zelfs de druivengeleerden niet. Is goldmuskateller dezelfd als de gele en de gewone? Is de muskateller-zonder-meer eigenlijk de sjieke muscat à petits grains, of toch een synoniem van een meer ordinair achterneefje?

We schenken tobbend maar eens in. En zien onze zorgen verdwijnen. Wie of wat deze muskateller ook is, hij zorgt hier voor een precieze, fijndroge, spannende wijn die geurt naar muscat. Bescheiden geurt naar muscat. niet dat overdrevene: genuanceerd. En naast de muskaatdruiven proeven we lekker fris wat citrus, een vleug bittere grapefruit, het voorjaar.

Hoe de familieverwantschap ook is: wijn op het niveau van de beste droge Elzassermuscatsa, maar dan met een heel eigen Duits karakter. Minder kruidig dan de Elzasseruitvoering, slanker.

Hebt u het nooit zo gehad op muscat maar bent u bereid zich te bekeren? Proef en geniet.

wine-score-star
Wit
- Pfalz - Duitsland
Producent: Michael Andres goldmuskateller >
11%
licht
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Erasmus Wijnen € 12.95
wine-score-star
Wit
- Pfalz - Duitsland
Producent: Michael Andres
goldmuskateller >
11%
licht
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Erasmus Wijnen € 12.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.