Neverland

Unartig 2018
Geproefd op 20 augustus 2024

Neverland. In Rheinhessen overigens.

Zodoende hebben we hier niet te maken met het bedevaartsoord voor Michael Jackson adepten. Bovendien tref ik een blote dame op het etiket. En volgens vuige geruchten was Michael daar niet zo van.

Also, waar hebben we hier mee te maken? Met een domein dat sinds 2012 in handen is van Marcel en Sebastian Class, alweer de 13e generatie wijnmakers in de familie. En 13 blijkt in dit geval een lucky number. Voor de druiven en voor de liefhebbers van het pure en ongerepte. Minimale interventie in wijngaard en wijnkelder.

'Je moet zo goed mogelijk met de natuur samenwerken, niet ertegen' menen de mannen Class.

'A first class' statement' zouden we kunnen stellen. Omdat dit ook zijn vruchten afwerpt. Al kregen ze in het geval van deze blend ook nog wat hulp van buitenaf. Deze stelden zij samen met André Macionga, de sommelier van het met twee Michelinsterren gelauwerde restaurant van Tim Raue in Berlijn.

'Vooral bezoeken!' is het oordeel van De Grote Hamersma die ervaringsdeskundige is in deze. Vast een vinologisch voorproefje aan je eigen eettafel genieten is overigens aan te bevelen.

Unartig (letterlijk: ondeugend) doet zijn naam eer aan. Giebelende gele pruim, witte besjes en dito perzik, het licht-ruwe velletje van abrikoos, in de greep van grapefruit, kriebelende kruiderij, een kalk-craquelé, mede met dank aan de ondergrond (kalkmergel, kalksteen en schelpenkalksteen) en het licht ongeremde, ongedurige van pure en vooral goedgemaakte natuurwijn.

Was dat laatste maar vaker het geval.

Dan proefden we wat minder uitvoeringen die meer weg hebben van ontploft appelsap.

wine-score-star
Wit
- Rheinhessen - Duitsland
Producent: Neverland bacchus >chardonnay >grauburgunder >silvaner >traminer >weissburgunder >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Pasteuning Wines & Spirits € 59.95
wine-score-star
Wit
- Rheinhessen - Duitsland
Producent: Neverland
bacchus >chardonnay >grauburgunder >silvaner >traminer >weissburgunder >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Pasteuning Wines & Spirits € 59.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.