Domaine Marchand & Fils

"Les Kérots" 2022
Geproefd op 18 september 2024

Intrigerende naam, "Les Kérots", maar wat het betekent... Het is niet de naam van de wijngaard, want dit is een wijn van druiven van verschillende percelen. Op hun site heeft de familie Marchand, die hier al wijn maakt sinds 1650, fijne foto's van de diverse bodemsoorten.

Er staat geen biokeurmerk op het etiket, maar ze werken hier wel zo goed als biologisch: geen kunstmest, geen chemische bestrijdingsmiddelen.

En dat proef je, al die eeuwen ervaring en aandacht. Dit is zo'n pouilly waaraan je merkt dat dat gedoe met die appellations geen onzin is: dit is sauvignon die naar meer smaakt dan sauvignon. Je proeft de kalkbodem, je proeft de zorgvuldige opvoeding.

Een heel zachte, en toch intense en karakteristiek frisse sauvignon. Voorjaarsgeuren, zilt, mineraal, citrus. En dat alles voor een vriendenprijs. We hopen dat de importeur ooit ook zo bevriend met de familie raakt dat ze verklappen wat "Les Kérots" betekent.

wine-score-star
Wit
- Pouilly-Fumé - Frankrijk
Producent: Domaine Marchand & Fils sauvignon blanc >
13%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Kleine Wijnboer € 13.00
wine-score-star
Wit
- Pouilly-Fumé - Frankrijk
Producent: Domaine Marchand & Fils
sauvignon blanc >
13%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Kleine Wijnboer € 13.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.