Clandestin

Boréal 2021
Geproefd op 23 september 2024

Dat is even schrikken. Duidelijk niet de gezellige bubbeltjeswijn op niveau die champagne zo vaak is. Dit is champagne voor intellectuelen. En heet duidelijk niet daarom Boréal.

Champagne voor intellectuelen, dat klinkt lastig, maar dat zeggen de Fransen ook van rode Loire: wijnen voor intellectuelen.

Terwijl ook die ook zo heerlijk zijn. Je moet er alleen wat meer je best voor doen. Openstaan voor vreemde smaken. En juist dat maakt ze zo lekker, spannend, verrassend.

Welbeschouwd is dit champagne uit de stallen van Vouette & Sorbée, een van de grote Champagne-vondsten van de afgelopen jaren. Het idee voor deze wijn komt van Bertrand Gautherot van deze producent. Maar het is de twintiger Benoît Doussot, die toch al jaren bij Bertrand werkt, die dit project heeft opgepakt. Clandestin is zijn wijn, waarin de stijl die Gautherot met zijn Fidèle voorstaat (ook pinot noir) is terug te proeven.

Puur pinot noir, deze noordenwindchampagne met z'n zilte zuren. Raar, vreemd, anders? Geef 'm de tijd. Proef morgen weer. Het wordt een vriend voor het leven.

 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Clandestin pinot noir >
12%
droog
Biologisch
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 64.00
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Clandestin
pinot noir >
12%
droog
Biologisch
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 64.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.