La Bastide Saint Dominique - De Grote Hamersma

La Bastide Saint Dominique

2023
Geproefd op 18 september 2024

Een proefvriend wantrouwt flessen met een achteretiket hoe dan ook: goede wijn maakt geen reclame voor zichzelf! Zover gaan wij niet, wel bekijken we achteretiketten vol ronkend maar nietszeggend loos geklets wantrouwend.

Maar met een goed achteretiket is niks mis. Zoals dit: côtes du rhône, 50% viognier, 25% clairette, 25% grenache blanc. In omschakeling naar biologisch. Puur de essentie, niks geen aanprijzingen. Of het lekker is maakt de drinker zelf wel uit.

Ook wij vertellen u niet wat u lekker moet vinden. Maar wat advies vooraf bespaart een hoop miskopen. En mocht u op zoek zijn naar een volle, gulle rijke wijn, in het genre betere chardonnay, dan adviseren wij u met klem deze eens te proberen.

De structuur van sjieke chardonnay, vol rijp fruit, maar dan met de zonnige, kruidige geuren van Zuid-Frankrijk. Met een fijn geurend veldboeket van druif viognier, en tussen al die rijkdom door de fraaie frisheid van clairette..

Zuid-Frans wit op z'n best voor een vriendenprijs.

wine-score-star
Wit
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Producent: La Bastide Saint Dominique clairette >grenache blanc >viognier >
14%
vol
Biologisch
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 13.42
wine-score-star
Wit
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Producent: La Bastide Saint Dominique
clairette >grenache blanc >viognier >
14%
vol
Biologisch
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 13.42
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.