Geen appellation of niks, niet meer dan 'Prodotto in Italia'. Maar mooi wel met een oogstjaar - 2017 - en de mededeling dat deze wijn gemaakt op de manier van champagne, van champagnedruif chardonnay en de hier rond het Gardameer inheemse corvina - maar liefst minstens 40 maanden rijpt op de lie, de lie die we ook kennen uit muscadet sur lie. Niet biologisch, wel een heel eind die richting uit.
Oftewel: Italiaanse prikwijn, maar van een net wat andere categorie dan prosecco-met-schroefdop. We durven het nauwelijks te schrijven, want voor je het weet duikt er een roedel advocaten uit Champagne op onze nek, maar dit is dus Italiaanse champagne. En dan niet de champagne uit de oudejaarsliterknalleraanbieding. Niveau échte champagne. Deftig droog, fraai fruitig. Zeer voornaam, toch gezellig ondeugend en flirterig. Champagne-achtig, maar toch met een eigen Italiaans karakter. Dankzij druif corvina, en doordat we hier in de achtertuin van Venetië zitten.