Op het achteretiket en hier geregistreerd als wit, maar op het etiket staat Macabeo Orange. En inderdaad: bleekjes oranje. En jawel, het is zo'n hippe orangewijn uit de puurnatuursector. Zo'n eigenlijk witte wijn waarbij de schillen net als lang geleden mee mogen doen waardoor de wijn die zweem oranje krijgt plus stevigheid en tannines en zeer bijzondere geuren en smaken.
Vaak bijzonder in de geest van 'interessant', wat is wat je beleefdheidshalve mompelt bij wijn die niet te hachelen is.
Soms echter, en hier zeker, echt bijzonder. Spannend. Intrigerend. Dat rijpe fruit van de veel te onbekende macabeo, met z'n stoer weerbarstige smaken. En dan aangevuld met geuren van kruiden en specerijen, citrus, een piets grapefruitbitter. Met beet, en kwieke, pezige zuren.
Wijn om in op avontuur te gaan.
Nadeel: je blijft ruiken en proeven, dus die fles is zo leeg. En we wilden juist verder proeven om te ontdekken wat er lekker bij te eten is. Mild Oosters? Noord-Afrikaans? Stinkkaasjes?